• Jaimy van Pelt

"Deze gratis online cursus moet je echt doen!"

Een tijdje geleden was ik even langsgegaan bij mijn oude werkgever om even gezellig met wat oude collega's bij te praten. Met een oud-collega en tevens een goede vriend van mij spreken we altijd ook even over (online) marketing en vormgeving, we delen dan wat nieuwtjes met elkaar en geven elkaar tips & tricks. Hij wees mij op een online cursus van Google over online marketing. Deze cursus heb ik net afgerond en ik vond deze zo interessant dat ik dit met jullie wilde delen!


Google Digitale werkplaats

Met Google Digitale werkplaats leer je als ondernemer alles van online marketing, dit doen ze middels de cursus "Basisprincipes van online marketing". Zoals de cursus al doet vermoeden is het eigenlijk een introductie op het gebied van online marketing. Deze cursus bestaat uit 26 modulen die variëren van het schrijven van de juiste teksten voor je website tot het opzetten van advertenties op bijvoorbeeld Google. Google zegt zelf dat de cursus 40 uur in beslag neemt, maar dat is natuurlijk compleet afhankelijk van hoe snel je leert.


De modulen zijn heel makkelijk ingericht, elk onderdeel bevat een video van meestal tussen de 3 en 5 minuten. Na deze video maak je een test met een aantal vragen om te kijken of je begrijpt wat er in de video gezegd wordt. Als je alles 26 modulen hebt afgerond heb je het eindexamen. Deze bestaat uit 40 vragen en om dit examen - en dus je certificaat te halen - moet je minimaal 80% van de vragen goed beantwoorden! Ik heb ervoor gekozen om alle modulen te voltooien, omdat ik erg benieuwd was wat deze cursus mij nog allemaal kon bijleren. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog aardig veel nieuwe dingen heb geleerd voor een cursus die dient als introductie, dit geeft dan ook maar weer eens aan hoe complex en divers online marketing kan zijn.


"Deze cursus moet je echt doen om te leren en te begrijpen wat er met online marketing allemaal voor jouw bedrijf mogelijk is"

Waarom moet je deze cursus volgen?

Zoals ik al in mijn vorige blog had aangegeven vind ik het heel fijn om met mensen te spreken die verstand van zaken hebben en weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van online marketing, deze cursus is dus perfect geschikt om jou die kennis te geven. Zo krijg jij wellicht nieuwe inzichten over jouw online strategie voor je bedrijf en kunnen we samen gaan kijken hoe we deze strategie kunnen omzetten naar concrete acties! Bovendien is deze cursus ingericht voor mensen die weinig tot geen kennis van online marketing hebben, je wordt dus niet overspoeld met moeilijke termen en er wordt ook geen bepaalde mate van voorkennis van je verwacht. Je hebt ook alle tijd om deze cursus rustig af te ronden en het mooie van alles is nog eens dat het een gratis cursus is!


Mijn advies zou dus zijn: doe deze cursus! Of je nou al wel of geen verstand van online marketing hebt, deze cursus zal je altijd nieuwe dingen leren en je voorzien van nieuwe ideeën voor jouw bedrijf! Dus heel veel succes en laat me weten wat je van de cursus vond!


Klik hier om direct naar de website van Google's Digitale Werkplaats te gaan!

26 keer bekeken
Contact

Immediately

Jaimy van pelt

T: 06 - 37 37 26 78

E: info@immediately-marketing.nl

KVK: 71410155

BTW: NL224899594B01

  • Facebook Immediately
  • Instagram Immediately
  • LinkedIn Jaimy